Sposób przygotowania

Do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry)dodać opłukany groch,boczek pokrojony w kostkę,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości grochu.Kiełbasę pokroić w kostkę,cebulę posiekać,przesmażyć razem na patelni(kiełbasa puści tłuszcz) i dodać do zupy.Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostke i też dodać do zupy.Gotować do miękkości ziemniaków i marchewki.Przyprawić solą,pieprzem,maggi i majerankiem.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    idealna na tę porę, ale czasem i latem gotuję grochową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    och... przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ach-uwielbiam grochówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !