Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, por w plasterki. Rozgrzać tłuszcz na patelni, na gorący wrzucić cebulę, por i paprykę, smażyć ok. 3 minuty. Dodać paprykę w proszku, przecier pomidorowy i gotować ok 1 minuty. Dodać ziemniaki i rosół, gotować pod pokrywką ok 15-20 minut. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    Pyszne, polecam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś pysznego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !