Sposób przygotowania

Kleik ryżowy należy posiekać z miękkim masłem, następnie dodać cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao, całe jajka i jedno żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30- 60 minut. Ciasto następnie rozwałkować, wykrawać z niego dowolne ciasteczka i piec je w temp. 200 stopni przez 25- 30 minut.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    szybko się robi - szybko się zjada
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobrze bo szybko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ciasteczek sobie nie odmawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię szybkie przepisy
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepsze domowe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !