Sposób przygotowania

Formę wysmarować tłuszczem i wsypać bułkę tartą. świeżo ugotowane ziemniaki odcedzić, utrzeć z łyżką masła i mlekiem. Gdy masa przestygnie, dodać jajka i jeszcze raz razem utrzeć, przyprawić do smaku. Połowę masy wyłożyć do formy, równo posmarować. Na tej warstwie ziemniaków rozsypać drobno posiekane mięso ryby i podsmażone na łyżce tłuszczu pieczarki. Przykryć pozostałą masą, wygładzić powierzchnię, posypać tartym serem, skropić masłem i wstawić do gorącego piekarnika. Gotowy pasztet podawać z surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !