Sposób przygotowania

Ozorki oczyścić ze ślinianek i obgotować ok 10 min .. pierwszą wodę odlać. Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry .. włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli .. Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam ozorki
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie wpadłam na to, że można zrobić do ozorów sos z jogurtu naturalnego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !