Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 100 g
jajko 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
woda 4 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 30% 500 ml
serek mascarpone 125 g
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Kroki postępowania

1
Czekolady stopić z dodatkiem wody i masła. Przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli i łyżką pudru. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru
Krok 1 - Mus czekoladowy foto
2
Dodać przestudzoną czekoladę.
Krok 2 - Mus czekoladowy foto
3
Następnie dodać ubite białka.
Krok 3 - Mus czekoladowy foto
4
Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, krótko zmiksować. 2/3 dodać do masy czekoladowej. Nałożyć do pucharków, udekorować resztą śmietanki. Schładzać ok. 2 godz.
Krok 4 - Mus czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.10.2014 17:07
jestem zachwycona :)
dorotka0000025 29.07.2014 00:14
swietny pomysl
marcia7 01.06.2014 21:39
niezły deser
Kolorowa 01.06.2014 14:24
zjadłabym taki deser !
jasiek 31.05.2014 12:42
coś wspaniałego
Noruas 30.05.2014 11:33
pyszności!
caralajna 29.05.2014 16:03
bardzo bogaty mus czekoladowy, na pewno niebiańsko smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak