Sposób przygotowania

Masło rozpuszczam delikatnie w rondelku. Ja robię delikatnie, aby nie zagrzało się zbyt mocno.Skórkę z cytryny ścieram na tarce o malutkich oczkach.Białka oddzielam od żółtek.Do żółtek dodaję cukier i miksuję, aż masa będzie jasna. To będzie dość gęste.Dodaje do masy żółtkowej roztopione masło, mąkę, proszek do pieczenia, otartą skórkę z cytryny i miksuje na gładką masę.Pianę ubijam na sztywno.Dodaję do reszty cista i mieszam wolno. Wlewam do formy.Wstawiam do nagrzanego do 180 C piekarnika na 40 minut. Po wystygnięciu polewam polewą czekoladową , lukrem lub posypuję cukrem pudrem

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    super taka puszysta i smakowita
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajna babka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    babkom nie odmawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    szybka i smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowicie się zapowiada :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !