Sposób przygotowania

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać starta skórkę i sok z cytryny.
2.Odmierzyć pół szklanki mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony budyń, zagotować. Wystudzić. Zimny budyń małymi porcjami dodawać do masy maślanej. Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno żółtka i twarożek.
3. Dno tortownicy wyłożyć połową biszkoptów i osaczonych brzoskwiń, rozsmarować na nich polowe serowego kremu, przykryć warstwa pozostałych biszkoptów i brzoskwiń. Rozsmarować resztę kremu, schłodzić. Brzegi ciasta obsypać migdałami. Udekorować.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam takie serniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !