Przepis i sposób przygotowania na: Żurek
Kroki postępowania
Podajemy z ziemniakami , jajkami.
zakwas żytni | 1,5 l |
ocet | 1 łyżka |
kiełbasa zwyczajna | 3 szt |
żeberka wieprzowe | wędzone 30 dag |
boczek wędzony | pół kg |
ziele angielskie | 4 kulki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Czosnek suszony Prymat | 2 łyżki |
szynka parzona | 30 dag |
śmietana 18 proc | 200 ml |
Majeranek suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: