Przepis i sposób przygotowania na: Mielone mięso po arabsku
Kroki postępowania
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
wołowina mielona | o,4 kg |
czosnek | 1 ząbek |
imbir | 1 mały kawałek |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
Kardamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczka |
kolendra mielona | 1/2 łyżeczka |
Kminek mielony Prymat | 1/2 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 50 g |
jaja | 1 |
miód | 1 łyżeczka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
olej | 4 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: