Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek, białka będą nam potrzebne do ubicia piany pod ko9niec.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę posiekaną i resztę składników. Zagnieść. Podzielić ciasto na 3 części.
Jedną dać na blachę a na nią dżem, następnie część drugą zagnieść z kakaem i potzrzeć na grubej tarce. Potem wlać pianę ubita z białek i 1 szklanką cukru.
Na koniec ostatnią trzecią część zetrzeć na grubej tarce.
Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku ok. 180 st.
Na koniec posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotrek7

    MNIAM :D
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mimo nazwyjest naprawdę dobry
  • 4
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam pleśniaka :) pyyycha
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    kiedyś bardzo często je robiłam i chyba czas przypomnieć sobie jego smak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jadłam to ciasto, ale nie wiedziałam że tak sie nazywa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    bardzo lubię pleśniaka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nazwa nie zachęca ale w smaku ciasto wyborne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !