Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić do białek następnie białka ubić z płową cukru na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka oraz dowolny zapach do ciasta (niekoniecznie).dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać i upiec. Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie delikatnie podgrzewając rozpuścić. Połowę wiśni zmiksować z cukrem następnie połączyć z maślanką i żelatyną. Do tężejącego kremu dodać pozostałe wiśnie. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki. Każdy jeden przełożyć masą. na samą górę można delikatnie rozsmarować nieco dżemu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wyglada jak ciasto z cukierni
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre!!!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    sylwiachmiel ch. uważam Twój komentarz za komplement to znaczy że ciasto wyszło mi idealne.bardzo się z tego cieszę bo powiem szczerze że trochę się nad nim męczyłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    wygląda super i pewnie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda idealnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !