Sposób przygotowania

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Ziemniaki i twaróg zmielić razem. Cebule obrać, drobni posiekać, zeszklić na maśle i dodać do masy na nadzienie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanka pierogi, nadziać przygotowana masa, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem bądź delikatnie na nim przysmażone.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    nie wiedziałam że pani jest pomysłodawcą ruskich pierogów
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pomysłodawcą?? zaczynają nudzić mnie Pani komentarze
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    A gdzie miałabym znaleźć przepis na ruskie pierogi, jeśli nie wolno by było znanych receptur umieszczać? Poza tym tej receptury goofy9 jest pomysłodawcą, bo każdy przepis się różni w zalezności od gotującego :-) Ode mnie głosik, bo pięknie sie prezetują takie podsmażone!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    Dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !