Sposób przygotowania

CIASTO
Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości.
Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc.
Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką przełożyć roladę, zwinąć w rulon.
Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !