Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, wyciąć miękki miąższ, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać małą ilością wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, skórkę otarta z pomarańczy i sok z cytryny. Smażyć aż konfitura zgęstnieje i rozłożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować ok 20 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję bo nigdy nie robiłam RENIU!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z dyni jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny pomysł na dynie-wypróbuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie dżemy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !