Sposób przygotowania

Z pierwszych składników - 2 żółtka do 2 łyżki cukru zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę. Masę makowa z puszki ucieramy z masłem 2 żółtkami 4 jajami, 1/2 szkl mąki i proszkiem do pieczenia na koniec mieszany jeszcze z bakaliami. 3/4 masy przekładamy na blaszkę wyłożona ciastem. Twaróg zmiksować z cukrem ( 1/2 szkl), 2 żółtkami oraz 3 jajami, dodać kasze manną, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę pomarańczową. Masę serową wyłożyć na mak, na ser zaś resztę 1/4 masy makowej . Piec ok 70 min.
Udekorować wg uznania.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !