Sposób przygotowania

CIASTO
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać na wysmarowaną i wyłożoną papierem tłuszczem blachę.
Ciasto pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do zrumienienia.

Po upieczeniu, wykładamy ciasto na stolnicę, zdejmując papier.
Upieczoną roladę kładziemy na lnianą ściereczkę i ostrożnie zwijamy.

NADZIENIE.
Galaretki przygotowujemy według opisu na opakowaniu.
Tężejące galaretki, wylewamy na roladę.
Na brzeg ciasta kładziemy galaretkę zieloną i czerwoną, zwijamy roladę.

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetycznie wygląda. Lubię wszystko co z galaretką.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha, lubię takie ciasta.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !