Sposób przygotowania

Udka ułożyć w kamiennym garnku i zalać zalewą przygotowaną w następujący sposób. Zagotować wodę z przyprawami, dodać ocet i pod przykryciem jeszcze raz doprowadzić do wrzenia, a następnie wystudzić zalewę. Mięso obłożyć cebulą, dodać zalewę, przykryć i przez 2 dni przechować w chłodnym miejscu. Następnie wyjąć mięso z zalewy, osuszyć, pokroić na kawałki, osolić i obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu, podlać zalewą, dodać cebulę i dusić około 10 minut. Gorące mięso włożyć do słojów, zalać sosem i pasteryzować 1 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Jak ktoś lubi takie mięso, to proszę bardzo.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Brzmi apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !