Sposób przygotowania

Migdały grubo posiekać. W mikserze wymieszać tłuszcz na gładką masę. Mąkę wymieszać z sodą, cukrem, miodem, migdałami i przyprawami. Dodać tłuszcz i na stolnicy wyrobić ciasto. Podzielić go na 2-3 części , uformować grube wałki, obwinąć je w folię i wstawić do lodówki na 5 godzin. Pokroić wałki na cienkie plasterki (ok. 90 sztuk), ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec w piekarniku w 170 stopniach przez 10-12 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię pierniczki
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam pierniki, obecnie zajadam się Toruńskimi
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    lubie pierniczki ale zawsze jak robie wychodza mi twarde :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    lubie słodkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !