Sposób przygotowania

Soczewicę gotować na bulionie ok 30 min. Odcedzić i niedokładnie zmiksować. Dodać do soczewicy podsmażoną na maśle cebulkę, paprykę, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i roztrzepane jajko. Wszystko razem wymieszać. Z mąki, jajka, oleju i pół szklanki letniej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką koła. Na każde z nich nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi. Gotować w osolnej wodzie 3-4 min. po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać zaraz po ugotowaniu albo obsmażyć je na masełku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś pysznego
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    pięknie wyglądają a smakują pewnie jeszcze lepiej
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super przepis :) i musza byc zdrowe takie pierożki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszzce niejdłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    luna19

    oooo bardzo je lubię
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    nie probowalam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zdjęcie zachęca do jedzenia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !