Sposób przygotowania

Ryż ugotować w 4 szkl wody i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upywie tego czasu wystudzić. Składniki dobrze wymieszać
Nadziewać liście i układać w naczyniu żaroodpornym..
podlać olejem ok 3 łyżki i ok pół szklanki wody przykryć, wstawić do piekarnika i dusić w temp ok 150-170°C ok 1 godzinę
Przygotować sos: cebulę podsmażyć, podlać 1 szklanką wody, dodać warzywa i koncentrat zagotować, pogotować ok 4-5 min. śmietanę rozrobić z mąką wlać do sosu i dobrze wymieszać ... przyprawić do smaku

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjne!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda apetycznie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    pięknie i kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pieknie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Elysse

    pięknie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    wyglada przepysznie :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jakie one apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie podane takie apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    mogłabym jeść bez końca :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie taki u mamy
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszniutkie:) uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !