Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Jogurt naturalny zmiksować z jajkami, aromatem waniliowym, dużą szczyptą soli i cukrem pudrem. Wlać do miseczki z mąką, przemieszać widelcem i sprawnie zagnieść. Ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć każdą w folię spożywczą i włożyć na 1-2 godziny do lodówki.
Wyjmować porcjami i cienko rozwałkować na blacie posypanym mąką. Doskonale i precyzyjnie można to zrobić za pomocą maszynki do makaronu - pozwala to na kontrolowanie grubości powstających pasków ciasta.

Pokroić w małe kwadraty lub trójkąty.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konczi

    pysznie wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gibli

    smakowicie wyglądają:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    reniatka

    mniam ale pyszniutko wyglądają
  • 1
    428493_514161791965233_1344609616_n
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    rewelacja! kradnę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela9

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smaczna_B

    zaraz je sobie zabiorę!:)kto ma talent w kuchni od razu widać!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    everay

    pięknie :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne z bananem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta11

    bardzo fajne napewne zrobie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Ciekawe ciastek z bananami nie jadlam,brzmi ciekawie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajne ciastka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !