Sposób przygotowania

Wymieszać składniki ciasta ( drożdże wsypać do mąki bez rozrabiania. Ciasto rozwałkować pokroić na 12 kwadratów . Na każdym rozłożyć farsz. Zlepić pasztecik i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( zlepieniem do dołu ) .Pozostawić pod przykryciem 30 minut .Posmarować je z wierzchu rozbełtanym żółtkiem .
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec paszteciki ok. 20 minut aż będą złociste ( sprawdzić patyczkiem do ciasta czy już jest dostatecznie wypieczone ) .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    moja babcia robi bardzo podobne, uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam je!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !