Sposób przygotowania

NALEŚNIKI

Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe.

Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.

FARSZ

Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.

Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili, wegetę.

Jak ktoś lubi kukurydzę konserwową, to można dodać 1/2 puszki.

Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.

Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Na gorące pół naleśnika, nakładam farsz, składam naleśnik na pół.

Naleśniki smaruję majonezem, posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smacznie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    przepyszne są te naleśniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Pyszne. Sprawdzałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !