Sposób przygotowania

Ciasto: Zagnieść ciasto (z mąki, margaryny, cukru, żółtek, cukru waniliowego i proszku do pieczenia) podzielić na 3 części (ma wyjść naprawdę cienkie). Jedną część połączyć z kakao, jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do piekarnika. Jedną z białych części ciasta wyłożyć do foremki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ciasto posmarować powidłami, na to wyłożyć ciemne ciasto. Na nie wysypać sparzone i wystudzone rodzynki. Ubić pianę z cukrem, dodać kisiel, wyłożyć na rodzynki. Na to zetrzeć jasne ciasto. Piec w temp 180 stopni, aż ciasto się zezłoci, sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !