Sposób przygotowania

ZIemniaki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut, następnie zmienić wodę i znów odstawić na 15 minut. Wyjąć, dobrze odsączyć na cedzaku i osuszyć. Tłuszcz rozgrzać do temperatury 180 stopni, partiami wkładać ziemniaki i smażyć na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na metalowy cedzak i pozostawić na chwilę, aby dobrze ociekły z tłuszczu. ZIemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Po wyjęcia a pieca oprószyć solą. Podawać z dodatkiem sosu indyjskiego. Przepis na sos: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29388/sos-indyjski.html

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez takie robię tylko bez sosu.trzeba z sosikiem sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny sposób na zagospodarowanie ziemniaków ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł na smaczne chipsy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !