Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
musztarda 2-3 łyżki
cząber 1 łyżeczka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2-3 łyżki
olej 2-3 łyżki
pieprz, sól do smaku
orzechy laskowe 15 siekane
gruszki marynowane kilka w syropie octowym

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z orzechami

Schab pokroić na 8-10 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posmarować musztardą, oprószyć solą i odrobiną cząbru. Gruszki osączyć i pokroić na cząstki grubości ok. 1 cm. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po kawałku gruszki, zwinąć roladę i obwiązać nitką. Roladki posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w orzechach. Zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, wlać 1, 5 szklanki wrzątku wymieszanego z sosem sojowym. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dodać zielony pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka191 26.08.2010 20:35
jakos nie mam przekonania do mięsa z owocami
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:31
ciekawy przepis
iwa643 22.08.2010 16:38
bardzo fajny przepis
marzencia2007 19.08.2010 09:44
schab i orzechy... chciala bym wypróbowac :)
plocia 18.08.2010 14:37
myślę że jest pyszne
RenataZ-et 15.08.2010 15:32
Schab z orzechami i gruszkami-ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak