Sposób przygotowania

W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.

2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i spirytus.

Na blasze położyć herbatniki.
1-herbatniki
2-masa
3-herbatniki
4-masa
5-herbatniki
6-masa
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam,warto wypróbować.
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ostatnio lubie ciasta na herbatnikach. Wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Eleganckie ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    dzis wyprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takie proste, bo bez pieczenia. Podejrzewam, że jest smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    lubię rafaello

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !