Sposób przygotowania

Włoszczyznę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami,zeszklić na łyżce tłuszczu,zalać czterema szklankami gorącej wody z łyżeczką warzywnej przyprawy,zagotować.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,kalafior podzielić na różyczki,a głąb pokroić w kostkę,dodać do zupy i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki ulepić kulkę,wrzucić do zupy i zagotować.Zdjąć z ognia.Śmietanę ubić z jajkami,dodać kilka łyżek zupy,wymieszać i wlać z powrotem do garnka.Doprawić.Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    moja rodzinka uwielbia ta zupe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !