Sposób przygotowania

Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem oraz sosem z jogurtu Greckiego.Jogurt ok 200 gr wymieszać z chrzanem ok 1-2 łyżeczki , doprawić solą .. Podać obok mięsa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Lubię kurczaka i kapustę więc trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    dragonfly

    wygląda znakomicie ! :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Przepis warty wypróbowania:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wypróbowane polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    Uwielbiam kurczaka dlatego nie ma takiej opcji abym ominęła ten przepis :_)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    Swietny przepis, uwielbiam kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszności
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !