Sposób przygotowania

Buraki wyszorować uważając, żeby nie uszkodzić skórek. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odstawić do wystygnięcia. Wystudzone buraki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wyłożyć na nią buraczki, posypać solą, pieprzem i mąką, skropić sokiem z cytryny. Co jakiś czas wymieszać, pod koniec podsmażania dodać chrzan i ponownie wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    W ten sposób jeszcze nie robiłam buraków. Ciekawa propozycja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis-wart wypróbowania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zgadzam się, że przepis super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    jarzynka?
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bomba
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre do klusek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo lubię ćwikłę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    za chrzanem nie przepadam ale w buraczkach zjem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny dodatek do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !