Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe pokroić w kosteczkę, wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, przyprawami i pietruszką. Przyprawić do smaku.

Farszem wypełnić \"kieszonkę\" z boczku i zaszyć. Bulion zagotować w brytfannie i włożyć do niego boczek, skórą w dół. Gotować przez 10 min.

Obrócić pieczeń skórą do góry. Skórę naciąć w kratkę, posmarować smalcem i posolić. Następnie wstawić do gorącego piekarnika (200 st.) i piec, często polewając sosem z pieczenia.

Gotową pieczeń utrzymywać w cieple. Sos z pieczenia zagęścić mąką i szybko zagotować, stale mieszając.

Podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !