Sposób przygotowania

3/4 litra mleka wymieszać z 1 szklanką wody, lekko posolic do smaku, zagotować. Jajo roztrzepac z resztą mleka, posolic do smaku i dodać tyle mąki żeby powstało bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Na wrzące mleko wlewać powoli wąskim strumieniem ciasto (mozna przez lejek) tak żeby powstały kluseczki. Gotowac jeszcze chwile od wypłynięcia. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    KOcham kluski lane, kojarza mi sie z dziecinstwem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    z solą czy z cukrem? to odwieczny dylemat:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !