Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w plastry i dzielimy na 3 części, następnie resztę składników kroimy w kostkę i dzielimy na dwie części. Na spód garnka żeliwnego dajemy skórę z boczku, po czym wykładamy dokładnie dno garnka liśćmi z kapusty białej na to kładziemy pierwszą część ziemniaków, następnie pierwszą porcję pokrojonych dodatków, :ziemniaki druga cześć dodatków i ziemniaki, gdy ostatnia warstwa z ziemniaków jest już zrobiona doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i przykrywamy listkami kapusty i zamykamy garnek następnie kładziemy na ognisko i jakieś 60 minutek i prażone są gotowe!!!PRZED PODANIEM WYMIESZAĆ !!! SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Beata71

    Wypróbuję w najbliższy weekend ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Również robię takie cuda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !