Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek.

Mięso mielone mieszamy z namoczoną wcześniej i odciśniętą kajzerką, jajkiem, cebulą posiekaną w drobną kostkę, trzema ząbkami czosnku wyciśniętymi przez praskę oraz solą i pieprzem.

Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i smażymy obtoczone w bułce tartej na złoty kolor. Dodajemy resztę czosnku pokrojonego w cienkie plasterki, chwilę podsmażamy.

Podlewamy szklanką wody i dusimy kilka minut. Pod koniec dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy. Jeśli potrzeba można dodać więcej wody.

Na talerzach układamy porcję makaronu, kilka pulpetów z sosem i posypujemy pokrojonymi w paseczki listkami bazylii.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do księgi...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !