Sposób przygotowania

Margarynę, jajka, cukier, olej i śmietanę ucieramy na jednolita masę. Następnie zagotowujemy 0,5 kg miodu sztucznego, gorące wlewamy do masy i ucieramy. Podajemy po trochu 5,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki sody i przyprawę do piernika. Zagotowujemy 1 szkl. mleka i wrzące wlewamy do ciasta, dodajemy orzechy, rodzynki. Wlewamy na 3 blachy cienką warstwę. Po upieczeniu przekładamy marmoladą i masą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    fajowskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    cieakwy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !