Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć na pulchną masę dodając po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Po wykorzystaniu wszystkich składników dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, łyżke wody, bakalie i sztywno ubitą pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć do dużej brytfanny. Piec ok 30-40 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić. Andrutowy wafel posmarować komfiturami, położyć na niego upieczony keks. Keks po wierzchu posmarować konfiturami, przyłożyć drugim andrutem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    świetnie i szybki przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pomysłowo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ŚWIETNE
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny kąsek
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wygląda ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajny pomysl! podoba mi sie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !