Sposób przygotowania

Wiśnie umyc, wydrylowac i przelozyc na sitko do osączenia. Po 10 minutach przełozyc do miseczki i zasypac 25g cukru, wymieszac. odstawic na 30 minut. Forme do pieczenia (mozna użyc ceramicznej lub do tart) wysmarowac masłem i wysypać częścią płatków.
Mąkę z proszkiem przesiac, dodac cukier, jajka, mleko, śmietanę, olejek i szczypte soli i wszystko wymieszac na gladka masę mikserem lub trzepaczką. Ciasto ma mieć
konsystencje smietany. Owoce przełozyć do formy na migdały (kilka odłozyc do dekoracji na wierzch). Zalac masą owoce, połozyc odłozone wiśnie, wierzch posypac platkami migdałowymi. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut i potem zmniejszyc na 180 i piec przez 30 minut do suchego patyczka. Po wyjeciu przestudzić i posypac cukrem pudrem.
Pyszne orzezwiające, szczegolnei jak sie ma wisnie i nie wiadomo co z nimi zrobić.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglada bosko :) pewnie smakuje jeszcze lepiej! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na sam widok ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Baaaaaaaardzo apetyczne!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    wygląda bosko
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !