MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodawać kolejno w trakcie ubijania żółtka i mąkę z proszkiem. Na koniec dodać ocet, olej i sok z cytryny-delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blachy folią aluminiową/papierem do pieczenia.
Piec ok. godz. w temp. 180 st. C.

porcja na dużą(prostokątną) blachę.

na biszkopt z 4 jaj należy wziąć 3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1 łyżkę octu
2 łyżki oleju
sok z cytryny
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

żeby zrobić biszkopt brązowy należy 2 części mąki i 1 część ciemnego kakao

SMACZNEGO

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !