Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
jajko 1 szt.
płatki kukurydziane wg. uznania
sezam wg. uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
rozmaryn do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka ,myję i nacieram ziołami ,posypuję pieprzem i solą ,odstawiam na około godzinę do zimnego miejsca.
Krok 1 - pierś  kurczaka w chrupiącej panierce foto
2
w miseczce mieszam pokruszone płatki kukurydziane z sezamem
Krok 2 - pierś  kurczaka w chrupiącej panierce foto
3
roztrzepuję jajko i maczam pierś kurczaka ,a potem obtaczam w panierce.układam na folii aluminiowej i zawijam szczelnie i do piekarnika na około 20 minut, po 20 minutach wyjmuję z folii i piekę jeszcze przez 10 minut ,do zrumienienia się panierki.
Krok 3 - pierś  kurczaka w chrupiącej panierce foto
4
podaję z pieczonymi ziemniakami.
Krok 4 - pierś  kurczaka w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 05.05.2013 08:38
panierka pierwsza klasa !
iwi 05.05.2013 08:38
Bardzo pyszne danie na obiad.
mysza620 04.05.2013 23:17
wygląda ciekawie
beniaminek 04.05.2013 22:46
fajne danie
migotka28 04.05.2013 22:27
apetyczne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak