Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem Dodać otartą z cytryny skórkę oraz olej i jogurt, dokładnie połączyć Wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia
Delikatnie połączyć z pianą z 3 białek. Ciasto przełożyć do podłużnej formy, ułożyć na nim cząstki osączonych brzoskwiń. Ciasto piec ok. 30 min w 190 stopni C , ostudzić
Białka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli , na gęstą lśniącą masę
Nałożyć ja do szprycki, na blaszkę wyłożoną pergaminem wycisnąć podłużne ciasteczka
Suszyć je ok. 30 min w 160 stopni C
Ciasto posmarować bitą śmietaną , obłożyć bezami , ozdobić polewą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam,
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciasto smakowite ale zdjęcie ciut podejrzane ;>
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    cudowne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !