Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości około 2 cm. 4 plastry rozbić cienko, posypać vegetą i pozostawić na godzinę w lodówce. Pozostałe plastry pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z rozgrzaną łyżka oliwy, posypać solą, pieprzem cytrynowym i podsmażać. Cukinię obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć razem przez około 15 minut. Wyjąć, dodać starty na drobnych oczkach żółty ser, wymieszać. Na rozbity plaster schabu wyłożyć porcję farszu, brzegi zawinąć do góry tak, aby powstała sakiewkka i przewiązać nitką. Każdą sakiewkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na patelni.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładnie sie prezentuja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Jak dla mnie wyglądają rewelacyjnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    inspirujący przepis- na pewno skorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam cukinię, w połączeniu ze schabem zapowiada się wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !