Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i olej, delikatnie mieszając. Wylać na blachę. Piec ok. 120 minut w temp. 160 stopni. Ciepły biszkopt zwinąć w rulon i odłożyć do całkowitego wychłodzenia.
Krem:ubić kremówkę dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 1/4 szklanki gorącej wody . Rozwinąć ciasto i wyłożyć śmietanę. Zwinąć w rulon i odłożyć do wytężenia. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię roladki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    pychotka uwielbiam śmietane
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ach uwielbiam rolady śmietanowe;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    ahh... cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wygląda na bardzo puszystą
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniała rolada i z bitą śmietaną ,którą uwielbiam:):) (na pewno czas pieczenia to 12 minut)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Super ale piekłam krócej.
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze szybko znika
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna rolada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    klasyka gatunku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !