Sposób przygotowania

Ryż przygotować zgodnie z przepisem, podanym na opakowaniu. Wystudzić i ułożyć w misce. Do ryżu dodać pokrojony w cienkie plasterki, o długości ok. 3 cm ogórek, pierś z kurczaka pokrojoną w paski, marchew pokrojoną w paski, seler pokrojony w paski i grzyby namoczone wcześniej w wodzie i pokrojone w paski. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drobno szczypiorek, jajko, sos sojowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać. Papier ryżowy zanurzyć w letniej wodzie, położyć na desce i poczekać, aż zmięknie. Na środku ułożyć liść sałaty i 2 łyżki farszu. Zwinąć i smażyć w głębokim oleju.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !