Sposób przygotowania

Cebulkę obrać , przypiec na płycie. Warzywa oczyścić . Mięso umyte zalać 2- 2,5 l wody.dodać grzybek, koperek nieco soli i gotować na małym ogniu 1,5 godz. Boczniaki umyć , pokroić w paski,oprószyć solą , usmazyć na maśle i oliwie.Rosół przyprawić pieprzem przecedzić. Włożyc usmażone boczniaki , posypać natką.

Komentarze

  • 6
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 70-80 dkg wołowiny na rosół 2 udka z kury cebula suszony grzyb 2 marchewki pietruszka kawałek selera por 30 dkg boczniaków 2 łyżki oliwy łyżeczka masła 1/2 łyżeczki koperku łyżka posiekanej natki sól , pieprz
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to nowość ! nawet do głowy by mi nie przyszło żeby tak urozmaicić rosół:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny miałaś pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a to ci dopiero pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie jadłam w takiej wersji:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    ups...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no takiego rosołku nie próbowałam,ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry taki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !