Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Włożyć ser do niedużej miski i zmiksować razem z żółtkami, śmietaną, cukrem i cukrem wanilinowym. Z białek ubić pianę. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki letniej wody, ewentualnie troszkę podgrzać, aby łatwiej się rozpuściła. Ubite białka i przestudzoną żelatynę wymieszać z masą serową. Do tak przygotowanej masy dodat połowę wydrylowanych wiśni.
W okrągłej tortownicy ułożyć na dnie biszkopty, tak aby jeden zachodził na drugi i polać je delikatnie sokiem cytrynowym. Na to wyłożyć masę serową z wiśniami i włożyć na 2-3 godz. do lodówki.
W międzyczasie ugotować obie galaretki wg przepisu na opakowaniu. Wyjąć sernik, ułożyć na nim resztę wydrylowanych wiśni, uzupełnić puste miejsca jagodami. Delikatnie zalać wystudzoną galaretką wisniową i ponownie wstawić do lodówki. Gdy stężeje \"posypać\" kawałkami stężałej galaretki agrestowej i ponownie wstawić do lodówki na 1/2 godziny. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to było niebo w gębie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    spaghetka

    Cieszę się, że Ci smakował :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Stefan tak się rozochocił, że też dzisiaj zrobiłam :-)
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !