Sposób przygotowania

Szparagi obrać ze skórki i odkroić grube końcówki. Umyć i osuszyć. Odciąć szczyty umytych szparagów (ok 3 cm) i odłożyć. Łodygi pokroić w plastry. Do garnka wlac wodę, osolić i zagotować, następnie dodać szczyty szparagów i gotowac ok 3 minuty. Wycedzić i umieścić w garnku z zimną wodą.
Bulion z kurczaka wlać do dużego garnka, dodać śmietanę, cukier, sól, pieprz i zagotować. Wrzucić pokrojone w plastry łodygi i gotować ok 10 minut. Następnie zupę zmiksować i ponownie podgrzać. W garnuszku wymieszać mąkę z wodą i przelać do zupy. Całość zagotować, ciągle mieszając, przyprawic sola i pieprzem.
Nalać zupę do talerzy, przybrac szczytami szparagów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie to
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Genialna zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !