Sposób przygotowania

Z jajek, 8 dag cukru, 2 łyżek gorącej wody, maki ziemniaczanej oraz proszku do pieczenia upiec w tortownicy ciasto biszkoptowe. Biszkopt rozkroić na 3 blaty. Śmietankę wymieszać z dwoma cukru i ubić na sztywną pianę. 1/3 bitej śmietany wymieszać z kakao, otrzymaną masą posmarować jeden biszkopt. Na warstwie z masy kakaowej ułożyć drugi biszkopt i posmarować masą z 1/3 bitej śmietany wymieszanej z sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć 3 biszkopt. Tort posmarować resztą bitej śmietany i za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką przybrać brzegi tortu „ślimakami” z bitej śmietany. Cienkie plasterki cytryny oprószone cukrem zeszklić na maśle. Schłodzone naciąć, zwinąć w spirale i wcisnąć w „ślimaki” z bitej śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    wygląda apetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    odrazu poprosze kawalek ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !