Sposób przygotowania

Ser zemleć w maszynce wraz z ugotowanymi i ostudzonymi ziemniakami. Utrzeć żółtka z 2 dkg margaryny a białka lekko ubić. Żółtka i białka połączyć ze zmieloną masą, posypać mąką i dokładnie wymieszać.
Do osolonej i spokojnie gotującej się wody włożyć łyżką nieduże kluski. Po ugotowaniu odcedzić i polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    przydałoby się zdjęcie tej smakowitości
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !