Przepis i sposób przygotowania na: Rogale świętomarcińskie
Kroki postępowania
Do miski wsypuje mak, dodaje rozpuszczone masło wystudzone, żółtka, aromat, cukier, skórkę. Całość mieszam. Nadzienie gotowe.
mąka tortowa | 1 kg |
drożdże | 10 dkg |
palma | 2 kostki |
kwaśna śmietana | 1/2 szklanki |
cukier | 4 łyżki |
sól | |
jajko | 3 sztuki |
Nadzienie: | |
mak | 1/2 kg |
aromat migdałowy | 10 kropli |
cukier | 1 szklanka |
masło | 1/2 kostki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
skórka pomarańczowa | 1 pomarańczo |
lukier | |
cukier puder | 1 szklanka |
białko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: